Dřevěný Kůň 2014

Tento rok se v čínském horoskopu nese ve znamení dřevěného Koně. Ten se ujímá vlády 31. ledna 2014 a končí ji 18. února 2015. Kůň je v čínském horoskopu na pozici sedm, náleží mu čínské jméno Ma, směr jih, roční období léto, drahokam beryl, barva zelená, polarita jang, element oheň. Rok Koně je vždy velmi živý, může dojít ke zvratům v našich životech. Ponouká nás k tendenci konat rychlá a efektivní rozhodnutí, pozor si však musíme dát na to, abychom si nevyčerpali rezervy (ať už jde o peníze či psychické a fyzické síly). Nelze podceňovat zdravý rozum (zvláště v souvislosti s otázkami finanční sféry). Obecně lze říci, že rok dřevěného Koně bude zkouškou pro nepřipravené jedince, kteří neumí spoléhat na vlastní síly a počítají s podporou okolí. Dařit se naopak bude lidem odvážným a nekonvenčním. 

Profesní vývoj: Neúspěchu se dočkají lidé s vysokými ambicemi, ale bez odpovídající podpory, bez zkušeností. Jen drzost a opovážlivost nyní nestačí. V tomto roce je moudřejší postupovat pomalu, vyčkávat na příhodnou chvíli. V závislosti na vývoji profesionální činnosti se bude odvíjet i finanční situace většiny znamení zvěrokruhu. Je třeba usilovně pracovat, nikoli však proto, aby byl navýšen kapitál, nýbrž proto, aby byl zachován stávající standard. 
Osobní vztahy: Mohou se stát překážkou k postupu v zaměstnání. Náklonnost k opačnému pohlaví může brzdit nebo zastavit kariéru mnohých jedinců. Tito lidé budou utrácet nemalé částky, aby okouzlili předmět svého zbožňování. V druhé polovině roku lze předjímat nárůst rozvodovosti. Rok 2014 je někdy též nazýván „Rokem vdovce“. Plánovanou svatbu je lépe odložit na pozdější dobu. Lze však napravit pokažené vztahy s rodiči, dětmi. Příhodnou dobou k tomu bude léto.
Zdraví: V rámci jeho zachování je třeba myslet na prevenci a zdravý životní styl. Podle všeho se bude více lidí než v roce minulém snažit držet dietu, přestat pít a kouřit, začít sportovat atd. Ale bude těžké ovládnout jakoukoli závislost, překonat sama sebe. Řada jedinců se tak brzy vrátí ke svým dosavadním návykům a mohou jim podlehnout ještě víc

Kůň (1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)
Je to váš rok, tak byste si ho měli náležitě užít a využít ho ve svůj prospěch. Nezahazujte šance, které se před vámi objeví, ale nenechte se strhnout k ukvapeným reakcím a unáhleným činům. Na druhou stranu - vy se nemusíte bát zkoušet nové věci, prosazovat a uskutečňovat své názory a nápady. Každopádně se snažte udržovat harmonii i teplo svého rodinného krbu. Jste-li nezadaní, možná najdete perspektivní protějšek. 
Podpoří vás: citrín, kalcit, jantar, jadeit.